01_edited.jpg

The linear, tall, porous bamboo pavilion juxtaposed against a low concrete mass reflects the program of a yogic martial arts practice space and a private healing space respectively. The black oxide floor and low height parapet walls form a seamless black vessel, echoing  traditional practice arenas which were dark, earthen pits, open to sky.  Erected on a load bearing structure, on the second floor in a quintessential mixed-use neighborhood in Bangalore, the design tries to negotiate its context; the mature trees form the walls along with bamboo screen walls tied rhythmically with industrial precision, creating a light, lantern-like porous structure modulating light and wind.

 

KALARI PAVILION, Bangalore, India, 

TYPOLOGY: MARTIAL ARTS STUDIO

BUILT-UP AREA: 110 Sq. m (1,200 Sq.ft)

STATUS: COMPLETED IN DEC 2017

01
01
02
02
03
03
04
04
05
05
06
06
07
07
08
08
09
09
10
10
1/1
11
11
12
12
13
13
1/1